5 december in de bovenbouw……..

‘Hij komt, hij komt die lieve goede……eh……1, 2, 3 Sinterklazen?’

Terwijl iedereen vol spanning voor de school stond te wachten kwamen daar 3 Sinterklazen en twee pieten aan. De Sinterklazen werden al snel herkend als de jongens van groep 8. De meiden van groep 8 vertrouwden het zaakje niet en gingen meteen op onderzoek uit. Ze namen de pieten natuurlijk mee. Terwijl er nog wat liedjes werden gezongen kwamen in de verte de meiden weer aangefietst met de pieten en…………Sinterklaas! Gelukkig maar. De Sint had een bord bij zich:

‘Milandschool richting Vinkeveen’ en was de verkeerde kant op gegaan. Vreemd……

Toen iedereen in de keet zag, kwamen we langzaamaan achter de waarheid. Omdat de Sint zijn 20.000e pakje kwam bezorgen , vonden de jongens dat de Sint misschien  met pensioen kon gaan. Zij hadden hem de verkeerde kant opgestuurd! Dan konden zij de taken van de Sint overnemen. Dat kon worden getest! De meiden van het onderzoeksteam onderwierpen de jongens aan een drietal testen; beginnende baardgroei, sierlijk handschrift en zwaaien naar de kinderen. Vervolgens gingen alle resultaten in de machine en…………helaas voor de jongens waren zij niet geslaagd! Toen kwam de grote vraag aan de Sint; ‘Wilt u dan volgend jaar nog een keer terugkomen?’ Gelukkig wilde hij dat wel!

Daarna volgden verschillende optredens voor de Sint en de pieten. Toen iedereen weer terug naar de klas ging, hadden de Sint en pieten nog even tijd voor de peuters.

Inmiddels was de klas omgetoverd tot het surprise paradijs. Wat had iedereen zijn best gedaan! De computer bepaalde via loting welke drie kinderen er een spelletje gingen doen om te bepalen wie als eerste, tweede en derde zijn gedicht voor mocht dragen. Het was een hele gezellig ochtend en aan het einde kwamen de Sint en Pieten ook nog langs. Met de pieten hebben we ‘levend memory’ gespeeld en kregen we drie leuke gezelschapsspelletjes.