Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

Wat een feest! We hebben alle letters geleerd! Wij vliegen door de leesboekjes en kunnen nu al een hoop zelf lezen! We leren nu moeilijke klanken, zoals de de sch en nk. Ook oefenen we veel hoe we woordjes schrijven. Iedere dag hebben we een dictee van (minstens) vijf woordjes. De ene dag leest de juf de woorden voor, de andere dag kunnen we dit zelf doen met het ringbandboekje.

Met rekenen zijn we begonnen met ‘erbij’- en ‘eraf’-sommen tot 10. Met ons rekenrekje rekenen we deze sommen uit. De favoriete rekenopdracht van groep 3 is een rekenkleurplaat! In de kleurplaat staan allerlei sommen. De som wordt uitgerekend en onderaan is te lezen welke kleur dat vakje moet worden. Zo oefenen we op een leuke manier de sommetjes.

Omdat we het soms lastig vinden om de hele dag stil te zitten, proberen we veel te bewegen in de klas. Zoals met doe-lezen: op het digibord komt een zin te staan die de kinderen moeten uitvoeren. Bijvoorbeeld: ‘ik lig op de grond’ of ‘ik klap in mijn handen’. De kinderen lezen de zin en voeren de opdracht uit. Dan komt de volgende alweer, dus er moet goed worden opgelet!

Tijdens de voorleesdagen kwam juf Mirjam gezellig in de klas voorlezen en we lezen zelf ook steeds vaker een stukje voor. Knap hoor!! De juf is aan het voorlezen in het boek ‘De Gorgels’ van Jochem Myjer.

We werken over de winter. Met groep 5 hebben we vogelbollen gemaakt. Dit maakten we van vogelvoer, water, bloem en gelatine. Ook hebben we samen vogelhuisjes geknutseld en gelezen.

 

In groep 3 hebben we wereldbollen geknutseld en op de noordpool een Eskimo gezet en op de zuidpool een pinguïn. Zo kunnen we goed onthouden waar Eskimo’s en waar pinguïns leven. Ook kwam de vraag hoe iglo’s zo mooi rond eruit zien van de binnenkant. Als we zelf een iglo proberen te maken van kapla, stort het namelijk vaak in. We hebben een filmpje gezien van hoe een Inuit een iglo maakte. Dit zag er erg knap uit. We hebben een werkboekje met lees-, schrijf- en rekenopdrachten over de winter.

We hebben met de boomwhackers het liedje ‘Frosty the snowman’ geoefend.

Wij kunnen nu spelen en werken in een circuit van 6 groepjes! De juf bedenkt dan een paar werk- en een paar speelopdrachten. Natuurlijk is er ook tijd om vrij te spelen in de klas of om extra buiten te spelen. Daar genieten we van! Vriendelijke groet van groep 3, juf Myrte en juf Anne

December 2017

In groep 3 genieten we van de nieuwe letters die we leren! We zijn al in kern 5 aan het lezen en hebben bijna alle letters geleerd. We mochten gezellig bij de bibliotheek op bezoek. Marion las ons een verhaal voor en daarna gingen we op zoek naar verschillende boeken. We hebben geleerd dat er in de bibliotheek heel veel verschillende boeken zijn: luister-, prenten-, voorlees- en zelf-leesboeken. Aan het eind mochten we allemaal zelf een boek uitzoeken om mee naar de klas te nemen. Over zes weken brengt de juf deze boeken weer terug naar de bieb.

  

 

Sinds enkele weken hebben wij techniekouders die op vrijdagochtend techniek komen doen. De kinderen gaan in groepjes bij de ouders aan de slag met proefjes.

Zo zijn er zwaaipoppetjes gemaakt in de eerste les. Bekijk het filmpje voor het resultaat.

We mochten onze schoen zetten op school! De juf hoopte dat de schoonmaakpiet en de opruimpiet langs zouden komen, maar tot vreugde van groep 3 is tóch de rommelpiet langs geweest. De volgende dag kwamen de pieten langs in de klas.

  

In de klas hebben we het pietenhuis getekend. Op de ramen schijnt de maan door de bomen. Met groep vijf hebben we een slinger gemaakt om de school te versieren als Sinterklaas langs komt. In ons laatje hebben we een Sinterklaas-werkboekje waar we in oefenen met lees-. teken- en rekenopdrachten. En donderdag hebben we pietengym. We genieten van deze gezellige, maar ook een beetje spannende, tijd.

We gaan weer lekker met elkaar aan de slag!

Vriendelijke groet van juf Myrte en juf Anne

 

Nieuws

Doe-vrijdag (6/1/2018) - Op vrijdag 1 juli hebben de groepen 3 bewegend geleerd! De woorden die we oefenen om vlot en vloeiend te lezen lagen op de grond in het speellokaal. Door ze Lees verder →
Fietsles 3 (6/1/2018) - Vrijdag 1 juni hebben de groepen 3 de laatste Fiets-behendigheidsles gevolgd. Er waren op het plein en op het fietspad weer allemaal activiteiten uitgezet. Door veel lieve ouders die kwamen Lees verder →
Sinterklaasviering 2016 (12/9/2016) - Maandagochtend 5 december was het dan eindelijk zover, Sinterklaas kwam  met een camper aan op de Willibrord! Al enige weken werden de kinderen op de Willibrord verrast door pakketjes die Lees verder →
Optocht najaarsmarkt (9/28/2016) - Op 8 september heeft de leerlingenraad in de school de nieuwe kaaskoningin en de hofdames ontvangen. Feestelijk zijn zij onthaald en werd er bekendgemaakt wie zij waren. De leerlingenraad ging Lees verder →