Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

In groep 3 genieten we van de nieuwe letters die we leren! We zijn al in kern 5 aan het lezen en hebben bijna alle letters geleerd. We mochten gezellig bij de bibliotheek op bezoek. Marion las ons een verhaal voor en daarna gingen we op zoek naar verschillende boeken. We hebben geleerd dat er in de bibliotheek heel veel verschillende boeken zijn: luister-, prenten-, voorlees- en zelf-leesboeken. Aan het eind mochten we allemaal zelf een boek uitzoeken om mee naar de klas te nemen. Over zes weken brengt de juf deze boeken weer terug naar de bieb.

  

 

Sinds enkele weken hebben wij techniekouders die op vrijdagochtend techniek komen doen. De kinderen gaan in groepjes bij de ouders aan de slag met proefjes.

Zo zijn er zwaaipoppetjes gemaakt in de eerste les. Bekijk het filmpje voor het resultaat.

We mochten onze schoen zetten op school! De juf hoopte dat de schoonmaakpiet en de opruimpiet langs zouden komen, maar tot vreugde van groep 3 is tóch de rommelpiet langs geweest. De volgende dag kwamen de pieten langs in de klas.

  

In de klas hebben we het pietenhuis getekend. Op de ramen schijnt de maan door de bomen. Met groep vijf hebben we een slinger gemaakt om de school te versieren als Sinterklaas langs komt. In ons laatje hebben we een Sinterklaas-werkboekje waar we in oefenen met lees-. teken- en rekenopdrachten. En donderdag hebben we pietengym. We genieten van deze gezellige, maar ook een beetje spannende, tijd.

 

We gaan weer lekker met elkaar aan de slag!

Vriendelijke groet van juf Myrte en juf Anne

 

Nieuws

Sinterklaasviering 2016 (12/9/2016) - Maandagochtend 5 december was het dan eindelijk zover, Sinterklaas kwam  met een camper aan op de Willibrord! Al enige weken werden de kinderen op de Willibrord verrast door pakketjes die Lees verder →
Optocht najaarsmarkt (9/28/2016) - Op 8 september heeft de leerlingenraad in de school de nieuwe kaaskoningin en de hofdames ontvangen. Feestelijk zijn zij onthaald en werd er bekendgemaakt wie zij waren. De leerlingenraad ging Lees verder →