Op bezoek bij de boer.

Vandaag is groep 1/2 van juf Thirza als eerste op bezoek geweest bij de boerderij van familie Oostdam in Bodegraven. Wat was dat ontzettend leuk!!

We gingen ’s ochtends met een hele stoet auto’s richting de boerderij. Bij aankomst kwamen we als eerste aan in de hooischuur waar we met zijn allen in het hooi mochten spelen. Nadat we allemaal heerlijk onder het hooi zaten, vertelde boerin Yvonne ons wat meer over de boerderij. Zij nam ons mee naar de pasgeboren kalfjes en lammetjes. Het jongste lammetje was net 3 dagen oud. Nadat we ze heerlijk hadden geknuffeld , mochten we ook nog een paar lammetjes de fles geven en de konijnen aaien. Hierna gingen we naar de koeienstal. We zagen de machine waar de koeien elke dag mee gemolken worden. We ontdekten we dat de melk warm is als het uit de koe komt. Wat logisch is, want het zit de hele dag in de koe. Pas als de koe gemolken is, wordt het koud bewaard zodat de melk langer goed blijft. In de koeienstal lag ook een hoop poep. Dit kwam doordat de poepschuiver het even niet deed. Tot slot gingen we ook nog buiten bij de kippen en de haan kijken.

Nadat we de hele boerderij hadden bekeken en een hoop nieuwe dingen hadden geleerd, mochten we nog even in de hooiberg spelen. We kregen van de boer een lekker snoepje en wat drinken. Daarna mochten we ook nog om de beurt een rondje op de tractor rijden.

Het was dus een onwijs leuke dag!!

Familie Oostdam ontzettend bedankt dat wij op jullie boerderij mochten komen kijken!