School op Safe

Donderdag 12 april hebben we de tweede les van School op Safe gedaan.

Er was een parcours waarbij we rondjes moesten fietsen en dan een estafette stokje door moesten geven. Best een lastige opdracht maar na een paar oefenrondjes ging het steeds beter. Het werd pas echt lastig toen er ‘tegenliggers’ bijkwamen. Ja, zo’n fietsopdracht is zo gek nog niet.

Het tweede parcours was ook niet alleen gericht op fietsen, maar ook op behendigheid. Hier fietsten we rondjes en moesten we een pittenzak vangen. Het is één groepje gelukt om na een rondje pittenzakken, ook te proberen om een bal te vangen.

Het extra parcours was ‘slow motion’ fietsen over het Meester Keespad. Met een stopwatch werd de tijd bijgehouden en je mocht niet met je voet de grond raken want dan was je helaas af. Ook deze opdracht viel niet mee en was erg spannend. Na afloop kreeg iedereen in de klas zijn of haar tijd te horen.

Vrijdag 13 april bleek voor de leerlingen van groep 7 en 8 geen ongeluksdag te zijn. Vandaag kregen zij namelijk te horen dat ze allemaal waren geslaagd voor het theorie verkeersexamen. Heel goed gedaan! Op dinsdag 29 mei volgt het praktijk gedeelte in Bodegraven.