ANWB Streetwise

Op woensdag 18 maart en donderdag 19 maart komt de ANWB weer naar onze school voor de lessen van Streetwise. Ook de groepen van de locatie Miland nemen aan deze lessen deel.

ANWB Streetwise is een verkeersprogramma gericht op het trainen van de verkeersvaardigheden van alle kinderen op de basisschool. De opzet is aansprekend, enerverend en praktisch. Het programma is daardoor zowel voor de ouders, als de scholen een belangrijke hulp bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Door praktische oefeningen bevordert ANWB Streetwise de gevaarherkenning van de kinderen. Ze leren veilig oversteken (groep 1 en 2, gymzaal school), op een verantwoorde manier plaatsnemen op de achterbank van de auto (groep 3 en 4, Sporthoeve), de remweg van auto’s inschatten (groep 5 en 6, Dronenweg) en vergroten hun fietsvaardigheid (groep 7 en 8, Groene Zoom). ANWB-instructeurs begeleiden het verkeersprogramma. De activi­teiten zijn precies op de verschillende leeftijdsgroepen afgestemd.

I.v.m. met deze lessen vervallen de gymlessen op dinsdag- en donderdagochtend in de sporthal. De groepen 7 en 8 nemen voor deze ochtend allemaal de fiets mee.

 

Met vriendelijke groet namens de verkeerscommissie,

juf Ria en juf Karen