Basisschool Willibrord/Miland ontvangt verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF

Persbericht

REBONIEUWS

Basisschool Willibrord/Miland ontving op woensdag 17 januari 2018 het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF uit handen van wethouder Kees Oskam. De basisschool heeft het label voor de tweede keer toegekend gekregen vanwege zijn structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid in en rondom de schoolgebouwen.

De gemeente is trots dat het verkeersveiligheidslabel aan basisschool Willibrord/Miland is toegekend. Samen met de Da Costaschool, de Prinses Beatrixschool, de Verhoeff-Rollmanschool en De Regenboog behoort de Willibrord/Miland nu tot de vijf SCHOOL op SEEF-scholen in Bodegraven-Reeuwijk. Wethouder Oskam: “Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp in onze gemeente. Wij juichen alle acties toe die bijdragen aan de verbetering hiervan. Nu ook de Willibrord/Miland het verkeersveiligheidslabel ontvangt, hopen we dat alle andere scholen dit goede voorbeeld zullen volgen. Namens de gemeente wil ik alle medewerkers, vrijwilligers en leerlingen van de Willibrord/Miland van harte feliciteren met dit certificaat.”

Vier pijlers

Basisschool Willibrord/Miland is door een onafhankelijk adviseur succesvol getoetst op de vier pijlers van het programma:

  • theoretische en praktische verkeerseducatie, waaronder fietslessen voor de kinderen;
  • structurele en planmatige organisatie;
  • communicatie met ouders;
  • veilige schoolomgeving en schoolhuisroutes.

Over SCHOOL op SEEF

Het verkeersveiligheidsprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H) in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en Stadsregio Rotterdam-Rijnmond. SCHOOL op SEEF moet bijdragen aan duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid-Holland. Uitgangspunt is een veilige, maar vooral zelfstandige verkeersdeelname door kinderen. Meer informatie over SCHOOL op SEEF: www.schoolopseef.nl.

Foto: Wethouder Kees Oskam, Ben de Bruin, Sabine Korevaar, Sandra Henning, Martin Luijk van Veilig Verkeer NL en Verkeersouders: Gerwin Zomer (man van Marijke Zomer) en Ilse höcker, verkeersleerkrachten: Ria Haakman en Karen Emonds

Foto’s: Rebonieuws.nl