Nationaal Schoolontbijt

Tijdens de week van het Nationale Schoolontbijt ontbijten zo’n half miljoen kinderen samen gezond en gezellig op basisscholen in het hele land. Met speciaal lesmateriaal leren ze alles over hun ontbijt. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten.

Ook de Willibrordschool deed dit jaar weer mee, op donderdag 8 november. Iedereen kreeg een leuk doeboekje met spelletjes, weetjes, tips en recepten voor gezonde traktaties, plus feestelijke stickers. En een kleurrijke groente- en fruitwijzer.

Op school waren alle tafels netjes gedekt en alle leerlingen mochten in pyjama naar de klas om van het ontbijt te genieten.

Groep 4/5 mocht samen met juf Kirsten aan een wel hele bijzondere ontbijttafel aanschuiven, namelijk bij de burgemeester! Net als in 275 andere gemeenten organiseerde burgemeester Christiaan van der Kamp een Burgemeestersontbijt. Speciaal voor deze klas!

Op de gezellig gedekte tafel stond melk en thee, krentenbolletjes, boterhammen met jam of kaas, yoghurt met cruesli en er waren mandjes vol fruit. Het was een lekker, leerzaam en gezellig ontbijt, waar de burgemeester zelf ook zichtbaar van genoot.

Aan de ontbijttafel mochten de kinderen hem ‘het hemd van het lijf’ vragen. De burgemeester had ook nog een verrassing voor de Willibrordschool: een cheque van €150,- die ten bate valt aan de stichting Kinderpostzegels. En als klap op de vuurpijl mochten alle kinderen om de beurt zelf eventjes de ambtsketting om en met de burgervader op de foto.