December nieuws uit de bovenbouw!

Hoera voor Sint

Eigenlijk begon voor ons ‘Sinterklaas’ al toen de lootjes voor de surprises werden getrokken. En omdat er altijd zulke mooie surprises worden gemaakt, hebben we op dinsdag 3 december ‘de surprise tentoonstelling’ ingericht. Op de kapstokken van de midden- en bovenbouw en zelf in de pantry stonden de surprises. Het was weer een feest om naar te kijken. En natuurlijk vroeg iedereen zich af ‘welke surprise zou voor mij zijn?’ Op donderdag 5 december was het dan zover: we mochten de surprises uitpakken. Maar eerst een gezellig uurtje met de hele school in de Keet om de verjaardag van Sinterklaas te vieren. Er werden liedjes gezongen, er werd geplaybackt en gedanst. En nadat we van de Sint een ijsbaan cadeau hadden gekregen kon de dag echt niet meer stuk. De rest van de ochtend hebben we gevuld met leuke spelletjes, het voorlezen van gedichten en het uitpakken van de surprises en cadeautjes.

Miland on Ice

De laatste schoolweek van 2019 was er één om niet snel te vergeten.

Op het schoolplein lag namelijk een ijsbaan. En die heeft de hele week voor een heleboel plezier, sportiviteit en gezelligheid gezorgd. Natuurlijk waren de lessen bewegingsonderwijs niet in de zaal maar buiten op de ijsbaan. En een som met oppervlakte berekenen? Toen is de oppervlakte van de ijsbaan uitgerekend. Met wisbordjes een dictee doen op schaatsen ging eigenlijk ook prima.

Ook na schooltijd kon er geschaatst worden. Op woensdagmiddag was er een gezellig winterfeest met spelletjes, koek & zopie en de kerstman.

Kerstavond

Door de regen was kerstavond van buiten naar binnen verplaatst. We begonnen de avond met alle leerlingen en ouders in de Keet. Daar werd door een aantal leerlingen uit de bovenbouw het verhaal van ‘het trommelmeisje’ voorgelezen. Daarna hebben we met elkaar een paar kerstliedjes gezongen. De rest van de avond was er van alles te doen: een lopend buffet in de Keet, kerststukjes maken in het lokaal van de onderbouw, uiltjes knutselen in het lokaal van de middenbouw en spelletjes doen in het lokaal van de bovenbouw. Van te voren hadden we mooie kerstlampjes gemaakt en die werden ook verkocht. De opbrengst is naar Serious Request en KiKa gegaan. Toen het regenen gestopt was, zijn er natuurlijk ook nog een paar rondjes geschaatst.

Wij wensen iedereen een gezellig, gezond, leerzaam en gelukkig 2020!