Groep 1/2 Nathalie/ Andrea

Welkom, op onze groepspagina! Op dit moment werken we aan het thema Kerstmis.

Elke ochtend branden alleen de kerstlampjes in onze klas. Buiten is het dan nog lekker donker, dus dat maakt het extra gezellig. We zingen samen liedjes en openen de dag.
Ook zijn we druk bezig met het maken van mooie knutselwerkjes, zodat de klas er gezellig uitziet voor het kerstdiner. Zo hebben we al een kerstboom geknutseld, mooie lichtpotjes gemaakt, een kerstengel geknipt en allerlei kerstwoorden gestempeld. Wat doen de kinderen hard hun best!

Ook leren wij heel veel nieuwe dingen. Zo hebben we geleerd wat er allemaal voor woorden bij de Kerst horen, hebben we nieuwe letters geleerd, nieuwe cijfers geleerd en hebben we het vaak over vormen en kleuren. Wij hangen alles in onze leerboom. Deze heeft nu ook allemaal lampjes, dus eigenlijk hebben wij nu twee kerstbomen in de klas. Ziet u hoe vol hij al hangt….wat een kanjers zijn het toch!

Wist u trouwens dat wij een kerststal in onze klas hebben? Toen Sinterklaas er nog was, heeft de juf een stal voor Ozosnel gebouwd. Nu is deze omgetoverd tot kerststal en er ligt zelf een baby Jezus in de kribbe. Er zitten ook nog kerstlampjes om het dak heen, dit zorgt ervoor dat het een knus hoekje is geworden. De kinderen willen dan ook het liefst allemaal tegelijk in de stal spelen. Omdat hij zo favoriet is, houden we de stal voorlopig nog maar even in de klas.

Als wij na de vakantie het thema winter gaan beginnen, wordt het een ski/winterhut. Leuk toch?
Hopelijk gaat het buiten dan ook sneeuwen, want dan ziet het er nog echter uit!

Wij wensen jullie allemaal fijne dagen toe en een heel gelukkig en gezond 2020.

Nieuws