Nieuws van oktober

Hallo allemaal,

Hierbij weer een kleine update van de bovenbouw van de Milandschool.

Op woensdag 3 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Het thema was Vriendschap en we begonnen de ochtend met de hele school in de gymzaal. Alle juffen lazen een stukje voor uit een boek en daarna stond er een speurtocht op het programma. Om tweetallen te maken, deden we een ‘stoelendans’ waarbij de bovenbouwers ‘een stoel’ waren en de andere leerlingen op zoek gingen naar ‘een stoel.’ Toen we allemaal een maatje hadden, gingen we op zoek naar kaarten en vragen die door de hele school hingen. De kaarten waren soms goed verstopt dus het was nog best een hele klus! Op de kaart stond een afbeelding van een personage uit een boek en aan ons de opdracht om het vriendje/vriendinnetje van diegene op te schrijven. Er moest dus ook goed samengewerkt worden en soms konden we het antwoord in een boek vinden. Na de speurtocht hebben we gedanst op ‘Kom erbij’ en kreeg iedere klas twee boeken cadeau van de Ouderraad. Wij hebben ‘Vriendschap is alles’ gehad en het tweede deel van ‘De waanzinnige boomhut.’

Op vrijdag 5 oktober was  het Nationale Ouderendag en toen hebben we ook ‘ouderen’ uitgenodigd om erbij te komen! Voor een hele leuke activiteit: ‘Jongeren portretteren ouderen.’ Een mooi moment om op een vrolijke, luchtige en creatieve manier in contact te komen met een andere leeftijdsgroep! De contacten leverden naast een prachtige tekening, veelal leuke en verrassende gesprekken op. Tot grote verbazing van de kleuters bleek dat er ook een opa was ‘die zijn tanden eruit kon doen.’ Toen we klaar waren met ons portret was er nog tijd voor koffie, thee, limonade en een gezelschapsspelletje. Het was een leuke middag en we bedanken iedereen die is geweest.

Donderdag 18 oktober was het tijd voor de schoolfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Na een voorronde in de klas, bleven er 4 kanshebbers over om als beste voorlezer te worden uitgeroepen. Tara, Puck, Ian en Merijn hadden er zin in. Het was ook wel spannend maar toch ook leuk. De gymzaal was gezellig ingericht zodat de voorlezers goed te zien waren en de leerlingen van de onder- en middenbouw ook konden komen luisteren. De winnaar van vorig jaar had plaatsgenomen aan de jurytafel en had met de andere juryleden de moeilijke taak om een winnaar te kiezen. Nadat de 4 voorlezers heel erg hun best gedaan hadden op hun stukje ging de jury in beraad. Dat gaf ons mooi de tijd om met z’n allen de boeken in te duiken en met elkaar te lezen. Toen de jury terugkwam kregen alle voorlezers nogmaals complimenten en werd Ian tot voorleeskampioen van de Miland uitgeroepen en gaat hij door naar de volgende, regionale ronde.

Fijne herfstvakantie allemaal!