Pasen in bovenbouw van de Miland.

Alle paasactiviteiten van 2019 op een rijtje.

Op dinsdag 9 april hebben we meegelopen met de pelgrimstocht. In de kerk werden we welkom geheten door pastoor Huub. Na een kort samenzijn, zijn we met elkaar een stukje het Meijepad opgegaan. Het was echt weer om een stukje te wandelen. Er waaide een fris briesje en de zon kwam regelmatig achter de wolken vandaan. Na afloop hebben we nog bij de lammetje gekeken.

Op donderdag 11 april hebben we tijdens de overblijf Palmpasen stokken versierd. Er waren al veel voorbereidingen getroffen dus de Palmpasen stokken kwamen er weer prachtig uit te zien. We hebben van te voren goed nagedacht aan wie een Palmpasen stok zouden kunnen geven. ‘s Middags hebben we lootjes getrokken voor het paasontbijt.

Op donderdag 18 hebben we ‘echt’ Pasen gevierd. Met natuurlijk de grote vraag: Wie heeft er voor mij een ontbijtje gemaakt? Nadat iedereen dát te weten was gekomen, hebben we gezellig met elkaar gegeten. Na het ontbijt hadden we nog tijd om een spelletje te doen, om armbandjes te maken en om te tekenen. Daarna kwamen we met de hele school bij elkaar in de Keet voor een kleine paasviering met als thema ‘vriendschap.’ We hebben naar verhalen, gedichtjes en liedjes geluisterd. Aan het einde werd er een enorme grote kring gemaakt en ging de muziek aan. Toen gingen we de vriendschapsarmbandjes doorgeven. Wanneer de muziek stopte, was het armbandje dat je dan vast had voor jou. En daarna op zoek naar degene die het armbandje had gemaakt! Na het ochtendjournaal gingen we lekker naar buiten, het zonnetje tegemoet. En tot 12.00 hebben we ons vermaakt met een speciale uitgave van de Donald Duck: ‘Donald Duck in de digitale wereld,’ Squla en een paasquiz van Lieke en Ian.

’s Middags hebben we Het Grote Milandschool Paasspel gespeeld. We waren met de hele school in 8 groepen verdeeld. Iedere groep had een eigen kleur en kon bij de Paashaas een nummer uit de envelop halen. Daarna moesten we op zoek naar een Quizmeester met datzelfde nummer zodat die ons de vraag kon stellen. De vragen waren verdeeld voor groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Iedereen was enorm fanatiek en het was een hele leuke middag. Het was jammer dat het spel om 14.45 stopte, want we hadden nog best even door willen spelen.

Na een lang en zonnig paasweekend gaan wij nog een weekje hard aan het werk en daarna genieten van twee weken meivakantie. Tot horens!