September nieuws uit de bovenbouw!

Het schooljaar is weer van start gegaan. Maar in de zomervakantie is er nog wel heel hard gewerkt. De nieuwe kleuren, de beeldmerken en het logo zijn met verf en graffiti aangebracht in de fietsenstalling. Wat ziet dat er gaaf uit. Hier wil iedereen zijn fiets wel neerzetten!

Op de allereerste schooldag is de tijdscapsule begraven. Tijdens de heropening hebben we tekeningen, verhalen en foto’s gemaakt en over 50 jaar hopen we dat al deze herinneringen worden gelezen door een nieuwe generatie enthousiaste Miland leerlingen, ouders en leerkrachten.

Tijdens de eerste schoolweek hebben we hele mooie creaties gemaakt om te verkopen bij de Meijerie. De organisatie had weer originele dingen bedacht en wij hebben ontzettend ons best gedaan om er wat moois van te maken. De Meijerie zelf was gezellig en dankzij het harde werk van iedereen hebben wij een mooi bedrag gekregen om te besteden aan de schoolbibliotheek.

We zijn ook weer begonnen met 6 judolessen op school. Op donderdag tovert meester Eric onze gymzaal om tot een echte judozaal en als we onze pakken aanhebben dan gaan we er weer tegen aan. Alle oefeningen hebben te maken met vertrouwen en samenwerken en tussendoor spelen we leuke spelletjes op de mat.

Juf Daisy heeft een vriendin in Turkije en zij heeft een prentenboek geschreven én getekend. We hadden als eerste klas in Nederland te eer om het verhaal te horen. Het was extra leuk omdat we de tekeningen uit het boek op het Digibord konden bekijken. Toen het boek uit was, hebben we in tweetallen een mailtje naar de schrijfster, Lydia Barends, gestuurd. De volgende dag hadden we allemaal antwoord terug.

Vanaf woensdag 25 september zetten we ons de hele week in voor het goede doel: we doen mee aan de Kindepostzegelactie. Met het geld dat wordt opgehaald steunen we 8.500 kinderen in Nederland die in een opvanghuis of een blijf-van-mijn-lijf huis wonen.