‘T is hard werken in groep 5!

Groep 5 is een leuke groep waar er veel spelletjes worden gedaan, samen wordt gewerkt én geleerd en de mooiste dingen worden getekend en geknutseld. Zo hebben we verschillende projecten over natuur en techniek; een waterkringloop, paddenstoelen en sporen, vogelhuisjes maken met Kapla, vetbollen maken voor de vogels of oefenen met milliliters, centiliters, deciliters en liters met flesjes, potjes en de maatbekers. Voor de taalopdrachten leerden we over sprookjes en fabels en hebben we geleerd hoe je een gevaarlijke draak moet tekenen.

Met veel interesse volgen we de sprongen in de tijd van de prehistorie, naar de tijd van de Romeinen (wát hebben we daar veel van geleerd!) en nu zijn we in de middeleeuwen beland; het was daar niet altijd even fris en schoon…

Wist u dat…

*Er ook veel lees-kilometers worden gemaakt?

*Ook de keersommen een bijzondere plek innemen? We oefenen iedere dag!

*er ook regelmatig moeders in de rij staan? Die willen ook graag mee de klas in, denken we…

*We op vrijdag vaak tijd te kort komen? Knutselen en tekenen mag wel úren duren..

*De leerdoelen zichtbaar zijn op onze datamuur? We houden onze eigen vooruitgang bij en zien iedere week hoe veel méér we weten…dat is best veel, kan ik u melden!

Deze weken wordt er hard gewerkt in de bovenkamers, want de CITO toetsen zijn begonnen. We doen er niet druk over, want je doet je best en dat is alles wat nodig is.

We zijn een heerlijk kluppie en de juffen en meester hebben het prima naar hun zin in groep 5. Juf Silvia en juf Sandra worden wel eens door elkaar gehaald, of voor ‘mam’ aangezien…we vinden het fijn dat ze zo op hun gemak zijn. 😉

Heeft u als ouder een vraag over thuisbegeleiding? Loop dan gerust binnen!

Graag tot ziens in groep 5,

Juf Silvia en juf Sandra