ANWB Streetwise

Op woensdag 18 maart en donderdag 19 maart komt de ANWB weer naar onze school voor de lessen van Streetwise. Ook de groepen van de locatie Miland nemen aan deze lessen deel.

ANWB Streetwise is een verkeersprogramma gericht op het trainen van de verkeersvaardigheden van alle kinderen op de basisschool. De opzet is aansprekend, enerverend en praktisch. Het programma is daardoor zowel voor de ouders, als de scholen een belangrijke hulp bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Door praktische oefeningen bevordert ANWB Streetwise de gevaarherkenning van de kinderen. Ze leren veilig oversteken (groep 1 en 2, gymzaal school), op een verantwoorde manier plaatsnemen op de achterbank van de auto (groep 3 en 4, Sporthoeve), de remweg van auto’s inschatten (groep 5 en 6, Dronenweg)  en vergroten hun fietsvaardigheid (groep 7 en 8, Groene Zoom). ANWB-instructeurs begeleiden het verkeersprogramma. De activi­teiten zijn precies op de verschillende leeftijdsgroepen afgestemd.

I.v.m. met deze lessen vervallen de gymlessen op dinsdag- en donderdagochtend in de sporthal. De groepen 7 en 8 nemen voor deze ochtend allemaal de fiets mee.

Met vriendelijke groet namens de verkeerscommissie,

juf Ria en juf Karen

ANWB Streetwise

Woensdag 7 en donderdag 8 maart vonden de lessen van ANWB Streetwise plaats. ANWB Streetwise is een verkeersprogramma gericht op het trainen van de verkeersvaardigheden van alle kinderen op de basisschool. De opzet is aansprekend, enerverend en praktisch. Het programma is daardoor zowel voor de ouders, als de scholen een belangrijke hulp bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Door praktische oefeningen bevordert ANWB Streetwise de gevaarherkenning van de kinderen. Ze leren veilig oversteken, de remweg van auto’s inschatten, op een verantwoorde manier plaatsnemen op de achterbank van de auto en vergroten hun fietsvaardigheid. Donderdag was het helaas slecht weer. Maar ondanks de regen was het evenement zeer geslaagd. Mede door de leuke en goede begeleiding van de instructeurs van de ANWB. Er kan teruggekeken worden op leerzame lessen.

Wij bedanken de firma Versluijs voor het regelen van de wegafzettingen.

‘Dode hoek’

Op woensdagochtend 31 januari kregen de leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool Willibrord/Miland verkeersles over de ‘dode hoek’ bij vrachtwagens.

Het doel van deze dode hoek les bij vrachtwagens is dat de leerlingen leren inschatten welke gevaren er bij deelname in het verkeer zijn zodat zij veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Deze les werd gegeven in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Transportbedrijf Stef Bodegraven, chauffeur Miranda Jansen en de verkeerscoördinatoren van de school. Na de theoretische uitleg op het digibord over de dode hoek konden de leerlingen ook in de praktijk ondervinden wat dit voor de chauffeur van een vrachtwagen betekent. Eén voor één mochten zij in de vrachtwagen stappen. Hier kregen zij uitleg van de vrachtwagenchauffeur. Zij liet de kinderen heel goed zien wat nu de gevaren van een dode hoek zijn. Het was voor alle kinderen wel duidelijk dat je voor een vrachtwagenchauffeur niet altijd zichtbaar bent en dus goed moet opletten. Een leerzame ochtend dus!

Wij bedanken dhr. Dirkzwager van Veilig Verkeer Nederland, Transportbedrijf Stef Bodegraven, Miranda Jansen en de verkeersouders voor hun vrijwillige medewerking!

De leerlingen kunnen weer een stukje veiliger de weg op. Nu alleen nog goed opletten in het verkeer en je aan de regels houden!

School op Seef in de kleutergroepen

Alle kleuters hebben de eerste praktijkles verkeer gehad. Op onze school werken we met de methode ‘School op Seef’. In deze les gaan de kinderen oversteken. We hebben dit geoefend op het schoolplein. Met een bijna echt verkeerslicht en zebrapad en een mooie getekende straat met stoepkrijt, is dit goed gelukt! De kinderen leren in deze les dat ze als voetganger hun oren en ogen goed moeten gebruiken! Als je goed naar links, naar rechts en nog een keer naar links hebt gekeken, kun je als er niets aan komt veilig oversteken.

We hebben ook geoefend hoe je bij een zebrapad, een verkeerslicht en tussen de auto’s moet oversteken. Met de hulp van een aantal enthousiaste ouders hebben we weer een heleboel geleerd! Er staan nog twee verkeerslessen gepland dit schooljaar. Op 13 maart gaan we tijdens de verkeerswandeling door de wijk het geleerde in de praktijk brengen. En op 29 mei gaan we de fietsvaardigheid van de kleuters verbeteren!

Wil je oversteken?
Blijf dan op de stoeprand staan
Kijk naar links en kijk naar rechts
Komt er dan niets aan?
Dan mag je verder gaan!

Nieuws van de verkeerscoördinatoren

Vorige week maandag zijn we na een heerlijke vakantie weer met zijn allen gestart op school. Ook de verkeersbrigade is van start gegaan. De leden van de verkeerscommissie te weten Ilse Höcker, Marijke Zomer, juf Ria en juf Karen staan klaar om er een veilig schooljaar van te maken!

Wat kunt u dit jaar allemaal verwachten rondom verkeer?
Naast de gewone verkeerslessen die in elke groep worden gegeven staat het volgende nog op het programma: fietscontrole voor groep 6 t/m 8, een les van V.V.N. over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens voor groep 7 en 8, alle groepen volgen de praktische lessen van School op Seef en in april komt de ANWB bij ons op school om alle groepen STREETWISE te maken. En natuurlijk doet groep 8 mee met het VERKEERSEXAMEN! Vorig schooljaar heeft de groep het uitstekend gedaan!

Dringend op zoek naar verkeersbrigadiers
Het schooljaar is weer begonnen en daarmee ook de verkeersdrukte rondom de school. Al jaren staan onze vrijwillige verkeersbrigadiers voor u en de kinderen klaar. Voor het komende schooljaar is het schema van de verkeersbrigadiers nog niet rond. Dit betekent dat er op een aantal tijdstippen geen verkeersbrigadiers op de Vrije Nesse aanwezig zijn.

Er zijn nog vacatures op de volgende dagen en tijden:

  • Maandag 13.05 uur en 15.10 uur
  • Donderdag 13.05 uur en 15.10 uur
  • Vrijdag 08.15, 13.05 en 15.10 uur

Laten we er samen voor zorgen dat onze kinderen veilig kunnen oversteken. Wilt u de verkeersbrigade komen versterken, neem dan contact op met de administratie telefoonnummer 0172-614591 of e-mail: karen.emonds@degroeiling.nl

Veiligheidslabel School op Seef
Daarnaast hopen we dat we het veiligheidslabel School op Safe behouden. We houden u op de hoogte! We wensen iedereen een veilig schooljaar!

Met vriendelijke groet,
de verkeerscoördinatoren